Autoriteiten in China beschuldigen de Chinese taxi-app Didi van het illegaal verzamelen van persoonsgegevens. De Chinese toezichthouder CAC beveelt appwinkels daarom om de app te verwijderen. Didi is de grootste speler op de taximarkt in China.

De CAC kondigde vrijdag al aan een onderzoek naar Didi te zijn begonnen. Die aankondiging volgde twee dagen na de beursgang van Didi in New York. Zolang dat onderzoek duurt mag Didi geen nieuwe klanten aannemen. De autoriteit wil naar eigen zeggen de nationale veiligheid, maar ook het algemene belang beschermen.

Onlangs werd bekend dat de Chinese kartelautoriteiten onderzoek doen naar Didi om te zien of het bedrijf concurrentieregels heeft geschonden. De autoriteiten zouden onder meer onderzoeken of Didi oneerlijke manieren heeft gebruikt om kleinere rivalen uit de markt te drukken.

Didi is verder vooral actief in Latijns-Amerika. Het bedrijf zou plannen hebben om naar Europa te komen. Een belangrijke investeerder in het bedrijf is het Japanse SoftBank. Ook de Amerikaanse branchegenoot Uber Technologies is aandeelhouder van het in 2012 opgerichte Didi.

Source