De storing bij Marktplaats woensdag werd veroorzaakt toen een medewerker op een verkeerde knop drukte bij het verwerken van informatie over fraude op de website, meldt een woordvoerder van Marktplaats aan NU.nl. Inmiddels zijn de meeste problemen opgelost en hebben gedupeerde gebruikers hun accounts weer terug.

De accounts van zo’n twintigduizend gebruikers werden door de fout geblokkeerd, meldde Marktplaat woensdagochtend. Ook werden vierduizend Belgische gebruikers getroffen.

Daarnaast konden 860 midden- en kleinbedrijven en 341 autohandelaren geen gebruik maken van hun accounts. Voor deze vier groepen zijn de problemen volgens Marktplaats weer opgelost.

Wel is er nog een storing in het systeem voor ‘dagtoppers’, advertenties die boven de normale verkoopaanbiedingen komen te staan. Dit wordt woensdagavond nog uitgerold.

Extra training en meer beveiliging moet herhaling voorkomen

Normaal gesproken blokkeert Marktplaats alleen accounts van gebruikers die zich niet aan de regels en voorwaarden van het verkoopplatform houden. Door de storing werden echter onschuldige gebruikers getroffen.

Om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt, gaat het platform medewerkers extra trainen en beveiligingen inbouwen in het systeem.

Source