Een nieuwe functie binnen Spotify maakt het voor gebruikers mogelijk om meer liedjes van een bepaalde songwriter te vinden. Dat maakt de streamingdienst bekend op zijn website.

Gebruikers die benieuwd zijn naar alle liedjes die door een bepaalde artiest zijn geschreven, kunnen voortaan gebruikmaken van een nieuwe functie op Spotify. Op een speciale pagina verschijnen meer nummers die door een artiest zijn geschreven. Voor Spotify-abonnees is dit weer een nieuwe manier om meer muziek te ontdekken, omdat niet alle zangers en zangeressen hun eigen muziek schrijven.

Het gaat vooralsnog om een bèta op Spotify genaamd ‘songwriter pages’. De functie maakt gebruik van metadata om een lijst samen te stellen van geschreven nummers. Ook artiesten die vaak met een schrijver samenwerken worden getoond.

Op dit moment is de optie nog niet heel uitgebreid. Zo ontbreekt het op de pagina’s vaak nog aan afbeeldingen. Ook er slechts een aantal pagina’s voor schrijvers, onder wie Missy Elliot, Ben Billions en Meghan Trainor. Artiesten die ook een eigen pagina willen, kunnen zichzelf aanmelden bij Spotify.

Source