Muziekdienst Spotify heeft op het moment 96 miljoen betalende klanten. Dat is een groei van 36 procent vergeleken met dezelfde periode in 2018. Daarnaast heeft het bedrijf de overname van podcaststart-ups Gimlet en Anchor officieel bekendgemaakt.

Dat blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers voor het bedrijf. De groei is goed nieuws voor Spotify: de dienst hoopte tussen de 93 en 96 miljoen betalende abonnees te hebben in deze periode.

Het totaalaantal klanten van Spotify is nog groter. In totaal heeft het bedrij 207 miljoen maandelijks actieve gebruikers, een groei van 29 procent in het afgelopen jaar. Veel van deze gebruikers hebben een gratis account met advertenties.

Het muziekbedrijf heeft zijn diensten in het afgelopen kwartaal uitgerold naar 13 nieuwe landen, onder andere in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Overname podcastbedrijven officieel bevestigd

De muziekdienst heeft de overname van podcastbedrijven Gimlet en Anchor ook officieel bevestigd. Het is niet bekend wat er voor beide bedrijven is betaald. Volgens eerdere geruchten is voor Gimlet meer dan 200 miljoen dollar geboden.

Gimlet is een Amerikaanse start-up die zelf podcasts produceert. Anchor maakt hulpmiddelen die podcastmakers kunnen gebruiken.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5726961/spotify-heeft-96-miljoen-betalende-abonnees-neemt-podcastbedrijven-over.html