Spotify begint met het testen van zijn slimme muziekspeler Car Thing, zo schrijft het bedrijf op zijn website.

Car Thing is de eerste hardware die Spotify uitbrengt. Bij de publieke test krijgen sommige Premium-abonnees van de muziekdienst het apparaat gratis in gebruik.

Met Car Thing kunnen autobestuurders stembediening gebruiken voor Spotify. Het apparaat wordt ingeplugd via de sigarettenaansteker en verbindt de telefoon van de gebruiker via bluetooth.

De assistent wordt geactiveerd als de gebruiker “Hé Spotify” zegt. Vervolgens kan bijvoorbeeld een nummer of artiest worden aangevraagd. Omdat Car Thing aan een Spotify-account wordt gekoppeld, zijn ook persoonlijke afspeellijsten op te vragen.

Het apparaatje heeft een klein, rond scherm waarop het huidige nummer te zien is. Ook zijn er knoppen aanwezig die aan verschillende afspeellijsten gekoppeld kunnen worden.

Kleinschalige test in Verenigde Staten

De test vindt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten plaats. Spotify zegt dat het om een kleinschalige test gaat die ergens in de komende weken begint. Het bedrijf maakt niet bekend hoelang het experiment zal duren.

Volgens Spotify is Car Thing ontwikkeld “om meer inzicht te geven in hoe mensen naar muziek en podcasts luisteren”.

Eerder lekte al informatie over het apparaat uit. In januari liet het bedrijf de muziekspeler in een advertentie per ongeluk aan enkele gebruikers zien.

https://www.nu.nl/gadgets/5898135/spotify-begint-met-testen-van-slimme-muziekspeler-voor-in-de-auto.html