Sony eist een schadevergoeding van 16.800 dollar (ongeveer 14.765 euro) van een Amerikaan die verdacht wordt van het verkopen van PlayStation 4-spelcomputers waarop illegaal games gespeeld konden worden.

Het gaat om een schadevergoeding voor de vermeende verkoop van twee spelcomputers, waarvoor Sony per stuk 800 dollar vraagt, en 200 dollar voor elke illegaal gedownloade en geïnstalleerde game, meldt TorrentFreak.

Volgens Sony maakte de man gebruik van een mogelijkheid om op de PlayStations 4 de ingebouwde bescherming tegen gepirateerde games te omzeilen. Vervolgens zou hij de spelcomputers met tientallen spellen hebben verkocht op de online marktplaats eBay.

In oktober spande Sony een rechtszaak aan tegen de man, die vervolgens niet op de aanklacht reageerde. Daarom vraagt het Japanse entertainmentbedrijf aan de rechter om een verstekvonnis uit te spreken, waarin de schade-eis wordt toegewezen.

Naast de claim van 16.800 dollar op basis van de auteursrechtenschending eist Sony ook een vergeoding van 3.458 dollar voor proces- en juridische kosten.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5765664/sony-wil-16800-dollar-van-man-die-playstation-4-met-illegale-games-verkocht.html