Het aanbod van Microsoft om de populaire game Call of Duty de komende drie jaar ook uit te brengen voor de PlayStation, is ontoereikend. Dat heeft het hoofd van de gametak van Sony gezegd.

Microsoft is de maker van PlayStation-concurrent Xbox. Begin dit jaar kondigde het Amerikaanse bedrijf aan dat het Call of Duty-maker Activision Blizzard overneemt. Met die deal is een bedrag van 69 miljard dollar (69 miljard euro) gemoeid.

Daarbij beloofde Microsoft dat het populaire schietspel ook voor de PlayStation beschikbaar blijft. Dit komt door een nog geldende overeenkomst tussen Sony en Activision Blizzard.

Jim Ryan, hoofd gaming van Sony, stelt dat Microsoft alleen aangeboden heeft om de game drie jaar na de huidige overeenkomst beschikbaar te houden voor de PlayStation. Het voorstel van Microsoft is volgens hem “op vele vlakken ontoereikend”. Volgens hem houdt het geen rekening met de impact op de PlayStation-gamers.

De laatste tijd zijn er veel deals gesloten in de gamesector. De Britse mededingingswaakhond CMA stelde eerder dat de overname van Activision Blizzard de sector zou kunnen schaden als Microsoft zou weigeren rivalen toegang te geven tot de bestverkopende games van Activision.

Source