Sony kan de grote vraag naar de PlayStation 5 nog altijd niet bijbenen. De fabrikant gaat ervan uit dat de console nog tot het eind van het jaar slecht leverbaar is, meldt Bloomberg maandag.

Sinds de introductie in november is de console moeilijk verkrijgbaar. Dat komt door tekorten aan onderdelen zoals chips, waarmee wereldwijd meer bedrijven kampen.

De topman van de gamingafdeling van Sony, Jim Ryan, zei eerder nog dat het tekort zeker tot juli zou aanhouden. Dat lijkt nu nog een stuk langer te gaan duren. CFO Hiroki Totoki zei in gesprek met een groep analisten dat de schaarste nog het hele jaar zal aanhouden.

Volgens de analisten heeft Totoki tijdens de besloten bijeenkomst gezegd dat de vraag naar de console voorlopig niet zal afnemen. “Zelfs als we de productie opschroeven en veel meer exemplaren van de PlayStation 5 produceren, overstijgt de vraag het aanbod”, zou hij hebben gezegd.

Sony verkocht in het afgelopen boekjaar 7,8 miljoen exemplaren van de PlayStation 5. In het huidige boekjaar moeten dat er minstens 14,8 miljoen worden.

Niet alleen consoles lijden onder de chiptekorten, ook onder meer de auto-industrie en makers van grafische kaarten worstelen met leveringsproblemen. De tekorten hebben alles te maken met het coronavirus. Enerzijds is de productie afgenomen door coronamaatregelen, anderzijds is de vraag naar chips toegenomen doordat mensen bijvoorbeeld meer laptops en gamingapparaten kochten.

Source