Sony presenteerde de Xperia 1 op techbeurs MWC in Barcelona. De smartphone heeft een 6,5 inch-oledscherm met ondersteuning voor 4K en HDR.

De Xperia 1 heeft een langwerpig scherm met een verhouding van 21 bij 9. Daarmee oogt de telefoon langer dan andere toestellen op de markt.

Het langere scherm komt volgens Sony van pas, omdat er meer informatie op past. Zo is het mogelijk om een app bovenin vast te zetten, om daaronder een andere app te gebruiken.

Ook focust Sony zich op het kijken van films en series op het lange display. Daarnaast zou het scherm geschikt moeten zijn voor games. Video’s en spellen die niet op het scherm zijn aangepast, tonen nog wel zwarte balken aan de zijkanten.

De Xperia 1 heeft aan de bovenkant een forse schermrand. Rond de zijkanten en de onderkant is de rand subtieler.

Het toestel is verder voorzien van drie cameralenzen op de achterkant, waaronder een standaardlens, een groothoeklens en een zoomlens. De telefoon maakt gebruik van Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 855-processor. Daarnaast heeft de Xperia 1 6GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Op de zijkant zit een vingerafdrukscanner.

De Xperia 1 verschijnt aankomende lente en kost 949 euro.

Midrange telefoons

Sony toonde ook de Xperia 10 en de Xperia 10 Plus. De Xperia 10 heeft een 6 inch-lcd-scherm en is minder krachtig dan de Xperia 1. Zo heeft de telefoon 3GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte en een Snapdragon 630-processor.

De Xperia 10 Plus heeft een 6,5 inch-lcd-scherm, 4GB aan werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Beide toestellen hebben een beeldverhouding van 21 bij 9 en bevatten twee camera’s op de achterkant.

De Xperia 10 kost 349 euro, de Xperia 10 Plus kost 429 euro. De telefoons worden al verkocht.

https://www.nu.nl/mobiel/5760402/sony-onthult-xperia-1-met-langwerpig-4k-oledscherm.html