Speakermaker Sonos werkt naar verluidt aan een nieuwe grote speaker, die qua ontwerp compleet afwijkt van de vorige modellen. Dat schrijft The Verge woensdag op basis van ontwerpen die de site heeft ingezien.
Door onze techredactie

De speaker heeft de naam Optimo 2 gekregen. De schetsen laten een cilindervormig ontwerp zien, dat smaller is in het midden. De speaker kan vanuit alle hoeken geluid kan laten klinken, inclusief de bovenkant. Dit maakt de Optimo 2 geschikt voor het surround sound-systeem Dolby Atmos. De luidspreker zou even groot als de Sonos Five, die in 2015 werd uitgebracht en waarvan vorig jaar een nieuwe versie verscheen.

Volgens de bronnen van The Verge bevat de Optimo 2 twee keer zoveel RAM-geheugen als eerdere speakers. Ook zou het acht keer zoveel flashgeheugen hebben als de vorige luidsprekers. Dit kan erop wijzen dat Sonos van plan is om het apparaat langdurig te ondersteunen met updates.

Sonos Optimo 2 ontwerp. Bron: The Verge
Een render van de Sonos Optimo 2. Bron: The Verge

De speaker kan verbinding maken met een afspeelapparaat, zoals een smartphone, via WiFi en Bluetooth. Nu ondersteunen alleen draagbare Sonos-luidsprekers bluetooth. Naar verluidt overweegt het bedrijf ook om een USB-C-poort toe te voegen aan de Optimo 2. De Sonos Five heeft daarentegen alleen een 3,5mm-aansluiting.

Verder zou de speakermaker ook werken aan twee kleinere luidsprekers: de Optimo 1 and Optimo 1 SL. Over deze speakers zijn minder details bekend. Wel schrijft The Verge dat de Optimo 1 SL naar verluidt geen ingebouwde microfoon heeft. Sonos heeft zelf nog niets gezegd over de luidsprekers.

Source