Snapchat-moederbedrijf Snap is van plan om een nieuwe versie van zijn Spectacles-videobril uit te brengen met twee camera’s.

De videobril zou aan het einde van dit jaar verschijnen, schrijft Cheddar op basis van ingewijden. De Spectacles zouden 350 dollar kosten (omgerekend zo’n 307 euro, al zal de prijs waarschijnlijk veel hoger uitvallen). De tweede versie van de bril, die in 2016 met een enkele camera werd uitgebracht, kost vanaf 175 euro (150 dollar).

De nieuwe Spectacles zouden voorzien zijn van een nieuw ontwerp en een aluminium montuur. Dankzij de dubbele camera’s zou het mogelijk zijn om achteraf effecten van augmentedreality in video’s te plakken, melden bronnen. Dat wordt mogelijk omdat met twee camera’s beter diepte vastleggen.

Met augmented reality kan een virtuele laag over de werkelijkheid worden gelegd. Op Snapchat is het bijvoorbeeld mogelijk om een 3D-poppetje via een cameraopname op de vloer te laten dansen.

Met Spectacles kunnen gebruikers op een knop op het montuur drukken om de camera in te schakelen. Daarmee kunnen ze vervolgens foto’s of korte filmpjes maken om op Snapchat te delen.

https://www.nu.nl/tech/5584313/snapchat-werkt-nieuwe-videobril-met-twee-cameras.html