Snapchat heeft twee filters verwijderd waarmee gebruikers een traditionele Maori-gezichtstekening op hun eigen gezicht konden projecteren. Het filter zorgde voor verontwaardiging in Nieuw-Zeeland, meldt The Guardian woensdag.

De gezichtstekeningen zijn eigenlijk alleen bedoeld voor de Maori, het volk dat Nieuw-Zeeland als eerste bewoonde. Elke tatoeage is uniek en bevat een soort code, waaraan men de afkomst en rang van de drager kan herkennen.

Dat alle Snapchat-gebruikers dezelfde Maori-gezichtstekening konden gebruiken, werd in Nieuw-Zeeland door sommigen als aanstootgevend en een gebrek aan respect beschouwd.

Moederbedrijf Snap heeft aan The Guardian laten weten twee filters met Maori-gezichtstekeningen te hebben verwijderd. Het gaat om het origineel en een duplicaat. Het sociale medium heeft de filters verwijderd naar aanleiding van een klacht van een Nieuw-Zeelandse verslaggever.

Een woordvoerder van het platform laat in een reactie weten mensen aan te moedigen zelf filters te maken. Het platform benadrukt wel dat deze moeten voldoen aan de richtlijnen. Dat betekent dat de inhoud niet discriminerend mag zijn.

Source