CEO van zakelijke chatapp Slack, Stewart Butterfield, zou in een gesprek met analysten verteld hebben dat Slack werkt aan een integratie van de beldiensten van concurrent Microsoft Teams, schrijft CNBC vrijdag. Door de integratie zouden gebruikers van beide diensten elkaar kunnen bellen.

De twee chatdiensten Slack en Microsoft Teams zijn grote concurrenten van elkaar. Met de software kunnen medewerkers naast chatten onder meer videobellen met hun collega’s en bestanden uitwisselen.

Slack werkt al met andere diensten van Microsoft, zoals OneDrive, Outlook en SharePoint, maar maakte hierbij gebruik van openbaar beschikbare API’s van Microsoft. Hierbij vond dus geen nauwe samenwerking plaats tussen de twee bedrijven.

Het is niet duidelijk wanneer de integratie in Slack zal verschijnen of wat deze precies zal inhouden. Beide bedrijven wilden hier tegen CNBC niet direct op ingaan.

De twee chatdiensten worden veel gebruikt door thuiswerkers, beiden diensten zagen de afgelopen weken door het thuiswerken het aantal gebruikers stijgen. Vorige week werd Teams op één dag door een recordaantal van 44 miljoen mensen gebruikt.

Source