Samsung heeft tweestapsverificatie verplicht gemaakt bij het inloggen op Samsung-accounts. Sammobile zag de nieuwe beveiligingsfunctie vrijdag langskomen in een update van de Samsung Account-app.

Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan accounts. Gebruikers die inloggen bij hun Samsung-account krijgen een melding waarin staat dat ze de functie moeten aanzetten. Dit gaat via sms. Daarna kunnen gebruikers voor de tweestapsverificatie ook authenticatieapps gebruiken.

Gebruikers die al zijn ingelogd op hun accounts krijgen na de update geen melding om zich opnieuw te authenticeren. Maar als ze op een nieuw apparaat willen inloggen dan kan dat pas als ze eerst de tweestapsverificatie activeren.

Vorige maand kreeg Samsung te maken met een klein datalek waarbij sommige Samsung-gebruikers gegevens van andere gebruikers in hun account konden inzien. Dit leek eerst te maken te hebben met een pushnotificatie die Samsung naar Galaxy-telefoons verstuurde. Gebruikers overal ter wereld ontvingen een bericht dat slechts het cijfer 1 bevatte. Later bleek dat de twee incidenten niet aan elkaar gerelateerd waren.

Source