Samsung gaat het camerasysteem van zijn nieuwe Galaxy S20 Ultra-telefoon via software-updates verbeteren. Dat meldt het bedrijf aan The Verge nadat vroege reviews melding maakten van haperingen.

Recensenten van onder meer PC Mag en Input schreven dat de autofocus van het toestel nog wat onbetrouwbaar is. Volgens de berichten duurt het vaak lang om een onderwerp scherp in beeld te krijgen.

Ook zou de camera foto’s vaak te agressief gladstrijken, om oneffenheden uit het beeld te krijgen. Hierbij gaat het vooral om foto’s van gezichten.

Samsung laat in een verklaring weten “constant verbeteringen door te voeren om de prestaties te verbeteren”. “Als onderdeel daarvan werken we aan een update voor de camera.”

De camera’s in de Galaxy S20 Ultra zijn op papier de krachtigste mobiele camera’s van Samsung tot nu toe. De standaardlens kan gebruikt worden voor foto’s van 108 megapixels, daarnaast is er een zoomlens voor foto’s van 48 megapixels. De Ultra, die 1.349 euro kost, kan tot honderd keer inzoomen dankzij een combinatie van hard- en software.

Source