De Britse miljardair Richard Branson wil voor het 50-jarige jubileum van de maanlanding een ruimtereis maken met behulp van zijn eigen Virgin Galactic-ruimtevliegtuig. Dat zei hij tegen persbureau AFP.

De eerste bemande maanlanding vond plaats op 20 juli 1969. De Amerikanen Neil Armstrong en Buzz Aldrin zetten toen als eerste mensen voet op het maanoppervlak.

Branson was op dat moment in de stad Washington voor een ceremonie ter ere van zijn ruimtevaartbedrijf. Virgins SpaceShipTwo slaagde er in december vorig jaar in om de grens van de atmosfeer van de aarde te bereiken, op 80 kilometer afstand van het oppervlak.

SpaceShipTwo vermoedelijk in juli klaar met tests
Het is de bedoeling dat het schip op termijn wordt gebruikt voor toeristische reizen naar de ruimte. Op het moment wordt SpaceShipTwo nog uitgebreid getest, maar Branson verwacht dat dat proces in juli klaar is.

Het project van Virgin Galactic liep de afgelopen jaren flink achterstand op na een dodelijk ongeluk met de SpaceShipTwo in de Mojave-woestijn. Daarbij kwam een piloot om het leven.

https://www.nu.nl/gadgets/5731131/richard-branson-wil-deze-zomer-zelf-de-ruimte-in.html