De website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kende woensdag een bezoekersrecord, bevestigt een woordvoerder van het RIVM aan NU.nl na berichtgeving door ANP. De site werd 1 miljoen keer bezocht, normaal gesproken is dat ongeveer 80.000 keer per dag.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over het coronavirus? Volg ons liveblog.

“Het ene na het andere bezoekersrecord sneuvelt”, vertelt de woordvoerder aan NU.nl. “25 januari werd het record voor het eerst gebroken, toen zaten er 330.000 bezoekers op de website. Afgelopen week liep dat aantal steeds meer op. Maandag zaten er 360.000 bezoekers op de website, dinsdag waren dat er 760.000 en woensdag werd de website in totaal 1 miljoen keer bezocht.”

Het RIVM biedt op de website actuele informatie over de ontwikkelingen rondom het COVID-19-virus, welke symptomen en verloop het virus heeft en hoe mensen besmetting kunnen voorkomen. Ook kunnen bezoekers vragen stellen over het virus.

Het RIVM ziet een direct verband tussen de hoge bezoekersaantallen en de berichtgeving omtrent het COVID-19-virus. “Ik weet niet hoeveel mensen specifiek onze berichten over het virus hebben bezocht, maar het virus is de oorzaak van deze grote bezoekersstroom op de website.”

Source