Een Amerikaanse federale rechter in Washington heeft in de nacht van maandag op zondag het downloadverbod op de app TikTok in de Verenigde Staten op het laatste moment uitgesteld tot na de Amerikaanse verkiezingen.

Het downloadverbod op TikTok werd eerder al een week uitgesteld omdat de deal die TikToks Chinese moederbedrijf ByteDance nu heeft met het Amerikaanse Oracle en Walmart nog niet rond is. Het oordeel over het downloadverbod is nu uitgesteld tot een week na de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november.

De Amerikaanse regering wil dat TikTok in handen van een Amerikaans bedrijf komt, omdat de van oorsprong Chinese app een bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS zou vormen.

Het Amerikaanse bedrijf Oracle kondigde vorige week aan dat er een voorstel voor een deal met ByteDance naar de Amerikaanse regering was gestuurd. De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat hij tevreden is met de inhoud van die deal.

Behalve het downloadverbod was ook een totaalverbod op de app in de Verenigde Staten afgekondigd over twee maanden. Daar zijn verder nog geen uitspraken over gedaan door de rechter. De volledige uitspraak wordt maandag bekend gemaakt.

Source