Professioneel FIFA-speler en YouTuber Kurt Fenech (ook bekend als Kurt0411) mag geen games van speluitgever EA meer spelen. Ook mag hij niet meer van diensten van de uitgever gebruikmaken, maakt EA dinsdag op Twitter bekend.

De schorsing komt na een maandenlange ruzie tussen Fenech en EA. In november mocht de man al geen FIFA 20 meer spelen. Nu mag hij van geen enkele EA-game en dienst meer gebruikmaken.

Volgens EA is hij geschorst vanwege “serieuze en herhaaldelijke overtredingen”. Aanvankelijk kreeg Fenech de straf omdat hij werknemers en andere spelers zou hebben bedreigd.

Na de eerste ban werden meerdere Twitter-accounts van EA-medewerkers gehackt. Via die accounts werden berichten verstuurd waarin Fenech werd gesteund. Medewerkers van FIFA maakten ook melding van persoonlijke aanvallen.

EA schrijft dat Fenech dit zelf deed, maar ook anderen opriep om EA-werknemers aan te vallen. “Hij is hiermee een grens overgegaan”, schrijft de uitgever. “Dit soort gedrag tolereren we niet.”

Fenech doet de zaak af als “onzin”. “Ik heb nooit iets gedaan wat ik niet had moeten doen”, schrijft hij. “Ze willen gewoon niet dat ik meedoe aan evenementen omdat ze bang zijn dat ik win.”

Source