De hacker die deze week cryptomunten ter waarde van 600 miljoen dollar (511 miljoen euro) stal van het bedrijf Poly Network, heeft bijna de helft teruggestort. Het bedrijf laat op Twitter weten inmiddels 260 miljoen dollar te hebben ontvangen.

De hack kwam dinsdag aan het licht toen Poly Network, een bedrijf dat blockchains aan elkaar verbindt, een brief op Twitter publiceerde. Daarin richtte het zich rechtstreeks tot de aanvaller en riep degene op het geld terug te storten en verder geen transacties meer te doen.

Het hielp, want een woensdagmiddag had het bedrijf bijna 4,8 miljoen dollar terug. Later op de dag maakte de hacker nog eens zo’n 255 miljoen dollar over. Toch mist nog meer dan de helft. Poly Network zegt dat er nog 269 miljoen dollar aan Ethereum-munten weg is en nog eens 84 miljoen dollar aan Polygon.

Het is niet duidelijk of het bedrijf contact heeft met de hacker. Wel liet de hacker bij een van zijn transacties weten “niet zo geïnteresseerd te zijn in geld”. Het blijft echter gissen of het volledige bedrag zal worden teruggestort. Daarnaast is nog onbekend hoe de aanval precies is uitgevoerd, dat wordt verder onderzocht.

Source