Poliklinieken van de Noordwest Ziekenhuisgroep zijn dinsdagmiddag weer open gegaan, patiënten die een afspraak hebben kunnen weer terecht. De ziekenhuizen van Noordwest hebben nog wel last van een grote computerstoring, waardoor afspraken van patiënten niet zijn in te zien.

De ziekenhuisgroep heeft een tijdelijke oplossing gevonden waardoor zijn poliklinieken vanaf dinsdagmiddag weer open en telefonisch bereikbaar zijn, meldt de Noordwest Ziekenhuisgroep. De groep onderzoekt of de oplossing ook gebruikt kan worden voor andere onderdelen van het ziekenhuis, zoals de spoedeisende hulp.

De ziekenhuizen kunnen patiënten niet bellen om de afspraken persoonlijk af te zeggen, omdat de contactgegevens door de storing niet toegankelijk zijn.

De storing begon volgens een woordvoerder om 6.30 ‘s ochtends. De exacte oorzaak is niet bekend. Daarnaast durft het bedrijf nog niet te zeggen wanneer de problemen opgelost zullen zijn.

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft ziekenhuizen in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen en Schagen. Daarnaast zijn er ondersteunende locaties in Oosterend en Alkmaar. Het bedrijf benadrukt dat alle locaties door de storing getroffen zijn. “De veiligheid van patiënten staat bij ons altijd voorop en is ook vandaag niet in het geding geweest”, stelt de groep.

https://www.nu.nl/internet/5684336/poliklinieken-noordwest-ziekenhuisgroep-weer-open-storing.html