Niantic maakt het voor spelers van zijn smartphonegame Pokémon GO vanwege de verspreiding van het nieuwe coronavirus makkelijker om het spel te spelen zonder de straat op te gaan, maakt het bedrijf bekend op zijn website. Het spel moedigt spelers normaal gesproken aan om zo veel mogelijk van de echte wereld te verkennen door met een smartphone in de hand op zoek te gaan naar Pokémons.

Het spel maakt het voor alle spelers mogelijk om voor één digitale munt dertig voorwerpen te kopen waarmee Pokémons naar de speler toe komen, zonder dat hij daarvoor op pad hoeft. De dertig stuks werken één uur, waardoor een speler in theorie dertig uur kan spelen zonder zijn woning te verlaten.

Spelers die wel de straat op gaan, hoeven minder ver te lopen om hun Pokémon-eieren uit te broeden. Normaal moeten spelers een afstand van tot 10 kilometer afleggen. De tijd wordt gehalveerd voor spelers die vanaf dit moment een ei in een virtuele draagbare broedmachine plaatsen.

Niantic zegt op Twitter dat het bedrijf meer nadruk wil leggen op functies voor mensen die Pokémon GO individueel spelen. De aanpassingen gelden tot het Amerikaanse bedrijf bekendmaakt de aanbieding stop te zetten.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.

Source