Pokémon Go gebruikt voortaan de bewegingsdata die Android en iOS standaard verzamelen, zodat spelers doelen kunnen behalen zonder de app te hoeven openen.

Tot nu toe moesten Pokémon Go-spelers de app op hun telefoon geopend houden om bijvoorbeeld Pokémon-eieren uit te laten komen. Die eieren gaan pas na een bepaald aantal gelopen stappen open.

Nu voegt ontwikkelaar Niantic de functie Adventure Sync toe aan Pokémon Go. Daarmee kunnen spelers het spel toegang geven tot de bewegingsdata die Android-toestellen en iPhones standaard verzamelen.

De functies Google Fit en Apple HealthKit werken altijd op de achtergrond en zijn veel energiezuiniger dan de ingebouwde stappenteller van Pokémon Go. Niantic denkt dat Adventure Sync het voor alle soorten spelers makkelijker zal maken om doelen in het spel te behalen.

Adventure Sync wordt naar alle spelers uitgerold en is op termijn beschikbaar voor alle spelers van level 5 en hoger. Niantic legt in een artikel uit hoe spelers de functie moeten inschakelen.

https://www.nu.nl/games/5548991/pokemon-go-houdt-stappen-bij-als-app-niet-geopend.html