Gameontwikkelaar Niantic heeft het Pokémon GO-evenement Nidorino en Gengar Raid Day afgelast in Japan, Zuid-Korea en Italië. Bij het evenement gaan Pokémon GO-spelers de straat op om speciale Pokémons te vangen.

Pokémon GO is een smartphonegame waarbij spelers daadwerkelijk naar buiten moeten om op locatie verschillende Pokémons te vangen en te verzamelen.

Nidorino en Gengar Raid Day stond gepland op 1 maart in het kader van Pokémon Day, de viering van de 24e verjaardag van Pokémon, die vrijdag plaatsvond. Spelers krijgen tijdens het evenement de kans om twee speciale versies van de Pokémons Nidorino en Gengar te vangen. Deze Pokémons hebben tijdens het evenement een feesthoedje op.

Niantic noemt niet specifiek het coronavirus als oorzaak van de afzegging, maar de landen Italië, Japan en Zuid-Korea worstelen alledrie met het COVID-19-virus.

Het is onduidelijk of Niantic van plan is de evenementen in die regio’s naar een latere datum te verplaatsen. Het evenement gaat in Nederland vooralsnog door.

Source