AFP

NOS Nieuws

Het bedrijf dat begon als dvd-postorderbedrijf en uitgroeide tot het allergrootste streamingplatform ter wereld, is jarig. Netflix bestaat 25 jaar. In die kwart eeuw is de manier waarop we naar tv, films en series kijken en ook hoe die producties gemaakt worden, sterk veranderd – mede door de invloed van Netflix en het beroemd geworden Netflix-model.

In podcast De Dag vertelt filmjournalist Nico van den Berg hoe Netflix uitgroeide tot techreus die het medialandschap opschudde. Toch krijgt het platform na 25 jaar te maken met een dalend aantal abonnees. Hoe toekomstbestendig is het Netflix-model nog?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Source