Het wordt binnenkort mogelijk je gebruikersnaam te veranderen op PlayStation Network. De mogelijkheid wordt nu uitgetest in een bèta-programma.

Dat laat Sony woensdagmiddag weten. Aanvankelijk kan een beperkt aantal gebruikers in het PlayStation Preview-programma de functie testen.

De mogelijkheid wordt begin 2019 uitgerold voor alle gebruikers, als de test goed verloopt. Gebruikers vragen al langer om de mogelijkheid hun online schermnaam te kunnen veranderen.

Een gebruiker kan zijn gebruikersnaam de eerste keer gratis wijzigen. Daarna kost dat tien euro per keer, of vijf euro voor PlayStation Plus-leden. Gebruikers kunnen hun gebruikersnaam een onbeperkt aantal keren veranderen.

Spelers krijgen ook de mogelijkheid hun oude gebruikersnaam naast hun nieuwe te plaatsen. Die optie kan na afloop niet meer gewijzigd worden.

Sony waarschuwt dat niet alle games de naamsverandering ondersteunen. Gebruikers kunnen daarom tegen problemen aan lopen. Wel hebben ze altijd de mogelijkheid gratis hun oude gebruikersnaam terug te krijgen.

https://www.nu.nl/tech/5506649/playstation-gebruikers-kunnen-binnenkort-gebruikersnaam-wijzigen.html