Het bezoeken van de overheidswebsite Veiliginternetten.nl is op het moment onveilig, omdat het certificaat op de site is verlopen.

Daarvoor waarschuwen meerdere webbrowsers.

Op Veiliginternetten.nl staan tips over hoe Nederlanders veilig online kunnen browsen. De site is een initiatief van onder andere het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ook het Nationaal Cyber Security Centrum werkt er aan mee.

“Er zijn meerdere partijen bij dit probleem gemoeid, dus het duurt even om dit op te lossen”, aldus een woordvoerder van de ECP, het platform dat de website beheert. “We hopen het later op de dag op te lossen.”

Websites gebruiken certificaten om de verbinding te beveiligen. “Als een cybercrimineel de gegevens zou onderscheppen, kan hij ze in ieder geval niet lezen”, aldus een uitleg van de getroffen website zelf. Omdat het certificaat is verlopen, zijn gegevens wel te onderscheppen en in te zien.

Het certificaat van Veiliginternetten.nl is in de nacht van zondag op maandag verlopen. De beheerders moeten deze vernieuwen. Totdat dit gebeurt, is de site in browsers niet of moeilijk toegankelijk.

https://www.nu.nl/internet/5527046/overheidssite-veiliginternettennl-onveilig-verlopen-certificaat.html