Wunderlist-oprichter Christian Reber heeft aangeboden de populaire takenapp terug te kopen van Microsoft, schrijft Reber dinsdag op Twitter. Met de voorgestelde overname wil hij voorkomen dat Wunderlist helemaal wordt afgesloten.

Reber zegt dat hij serieus is over het willen terughalen van de app. “Laat me het alsjeblieft terugkopen. Behoud het team en richt je op Microsoft To-Do, dan zal niemand het je kwalijk nemen”, laat hij via Twitter weten.

De oprichter noemt het “jammer” dat Microsoft met de dienst wil stoppen, “terwijl mensen het nog steeds met liefde gebruiken”.

Microsoft nam Wunderlist in 2015 over voor een bedrag tussen de 100 en 200 miljoen dollar (tussen de 90,5 miljoen en 181 miljoen euro). Inmiddels heeft Microsoft zijn eigen takenapp Microsoft To-Do uitgebracht.

Wunderlist is op dit moment nog actief voor gebruikers. Microsoft heeft wel gezegd de app te willen sluiten als alle functies naar Microsoft To-Do zijn overgezet.

Microsoft vernieuwde de To-Do-app onlangs en adviseert Wunderlist-gebruikers om over te stappen. Het is niet bekend wanneer het bedrijf helemaal met Wunderlist wil stoppen.

Source