James O’Keefe, oprichter van de conservatieve actiegroep Project Veritas, heeft Twitter aangeklaagd voor laster. Volgens O’Keefe werd zijn account onterecht van het platform verbannen, schrijft Bloomberg dinsdag.

O’Keefe werd op 15 april verbannen van Twitter. Volgens een woordvoerder van het platform had de activist de gebruikersvoorwaarden overtreden door “het oprichten van meerdere accounts om gesprekken te verstoren”. In een reactie daarop dreigde O’Keefe met een rechtszaak, die hij nu daadwerkelijk heeft aangespannen.

De activist ontkent dat hij nepaccounts heeft opgezet en beschuldigt Twitter van laster. Het is niet bekend of en hoeveel schadevergoeding hij van het platform gaat eisen. Twitter wilde tegenover Bloomberg niet reageren.

In februari werd O’Keefes actiegroep Project Veritas van Twitter geweerd. De actiegroep zegt misstanden te willen aantonen bij overheden en bedrijven en staat bekend om zijn undercoveracties. De activisten richten hun pijlen onder anderen op journalisten en progressieve bestuurders. Critici beschuldigen de actiegroep ervan zelf misinformatie te verspreiden.

Hoewel niet bekend is waarom Project Veritas werd geblokkeerd, wijst O’Keefe naar een filmpje waarin Facebook-bestuurder Guy Rosen buiten zijn woning wordt geconfronteerd door een lid van de groep.

Source