Verschillende ontwikkelaars en uitgevers van indiegames hebben tegen Business Insider gezegd dat Google hun te weinig geld bood om hun spellen op gamedienst Stadia te zetten.

Google Stadia kwam in november vorig jaar uit. Op de dienst kunnen mensen spellen kopen, om ze vervolgens op verschillende apparaten te kunnen streamen. Daarvoor betalen ze een vast bedrag per maand.

Van de 28 spellen die nu op Google Stadia staan, zijn er vier indiegames. Dit zijn spellen die door een kleine studio gemaakt worden. Volgens Business Insider zijn het er zo weinig, omdat Google niet veel aan ontwikkelaars zou betalen.

“Meestal als bedrijven een aanbod doen, bieden ze een stimulans om je over te halen”, zegt een van de anonieme ontwikkelaars. “Maar dit keer was die stimulans er helemaal niet.” Ook andere uitgevers en ontwikkelaars zouden hebben gezegd dat Googles financiële aanbod niet genoeg was.

Ontwikkelaars zien naast het geld ook nog weinig andere redenen om spellen op Stadia aan te bieden. Ze zouden bang zijn dat Google er op termijn mee stopt. “Het zou niet gek zijn, dat heeft het bedrijf vaker gedaan met diensten.”

Een Stadia-woordvoerder zegt dat uitgevers en ontwikkelaars juist erg behulpzaam zijn en “willen dat Stadia slaagt”. Dit jaar komen er volgens Google nog eens 120 games naar het platform, waaronder Cyberpunk 2077 en Doom Eternal.

Source