OnlyFans, dat vooral bekend staat als erotisch platform, gaat vanaf 1 oktober geen “expliciete” seksuele video’s en foto’s meer toestaan. Het is dan nog wel mogelijk voor gebruikers om naaktfoto’s en -video’s te plaatsen, mits ze aan de regels van OnlyFans voldoen.

De site telt meer dan 130 miljoen gebruikers. Via OnlyFans kan geld worden gevraagd door zogenoemde ‘creators’ om hun video’s en foto’s te bekijken, met vaak seksuele inhoud. In totaal zijn er zo’n 20 miljoen aanbieders actief op het platform die tot nu toe gezamenlijk ongeveer 5 miljard dollar verdienden aan het platform.

OnlyFans zegt dat de veranderingen nodig zijn vanwege toenemende druk vanuit de bankensector en betalingsdienstverleners. “Om te zorgen voor de langdurige levensduur van ons platform en om een inclusieve gemeenschap van creators en fans te blijven zijn, moeten we onze richtlijnen rond content veranderen”, aldus het platform.

Het in 2016 opgerichte OnlyFans zou momenteel bezig zijn met een financieringsronde bij investeerders. Het bedrijf wordt geschat op een waarde van meer dan 1 miljard dollar.

Source