OnePlus heeft donderdag een nieuwe betaalbare smartphone gepresenteerd, de OnePlus Nord 2. De telefoon heeft drie camera’s aan de achterkant en nog eens eentje aan de voorkant.

De OnePlus Nord 2 heeft een amoledscherm van 6,43 inch. Beelden kunnen op het display met 90 Hz ververst worden, wat scrollen en gamen soepeler doet ogen. De meeste (betaalbare) telefoons gebruiken een verversingssnelheid van 60 Hz.

OnePlus heeft flink wat cameralenzen op het toestel geplaatst. Op de achterkant heeft de telefoon een 50-megapixel sensor. Daarnaast is er een 8-megapixel groothoeklens en een macrocamera aanwezig. Op de voorkant is een 32-megapixel hoofdcamera geplaatst voor scherpe selfies.

De telefoon is verder voorzien van een nieuwe processor: MediaTek Dimensity 1200-AI. De chipset is een aangepaste versie van de Dimensity 1200, MediaTek’s krachtigste chipset met 5G-ondersteuning. De processor krijgt extra functies op het gebied van kunstmatige intelligentie, waardoor de smartphone onder andere betere foto’s zou kunnen maken.

OnePlus Nord 2 krijgt daarnaast een 4.500 mAh-accu. Een leeg toestel zou binnen dertig minuten weer volledig op te laden moeten zijn.

De OnePlus Nord 2 in twee versies op de markt: een versie met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag en een versie met 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Ze zijn beide vanaf 21 juli in het blauw en grijs verkrijgbaar vanaf 399 euro.

Source