Het Openbaar Ministerie eist celstraffen tot vier jaar en boetes tot 80.000 euro aan een groep personen die jarenlang illegale gokwebsites beheerden.

Het OM eist de straf voor 18 personen die bij de goksites betrokken waren. De groep zette online gokspellen op terwijl dat verboden is in Nederland. Bovendien zegt het OM dat de oprichters de prijzen niet uitkeerden aan winnaars.

De verdachten zetten complexe constructies op van meerdere bedrijven waarmee zij de winst die zij met de online gokspellen maakten konden witwassen. De inkomsten werden verdeeld over andere bedrijven, of geïnvesteerd in vastgoed.

De zaak speelde al langer. Al in 2004 trad het OM samen met de Kansspelautoriteit op tegen de groep, maar de verdachten gingen daarna volgens het OM door tot 2014. In die jaren hadden zij een omzet van zo’n 105 miljoen euro.

De hoofdverdachten werden bijgestaan door een belastingadviseur. Het OM zegt dat die ‘in strijd met zijn eigen beroepsregels heeft gehandeld’ om een lucratieve klant aan zich te binden. De adviseur zou daarom een beroepsverbod moeten krijgen.

https://www.nu.nl/tech/5508584/eist-vier-jaar-celstraf-uitbaten-illegale-goksites.html