
Een kolonie op Mars, klimaatverandering tegengaan met elektrische auto’s, hersenbeschadiging herstellen door een chip te implanteren: te veel ambities voor één mensenleven, zou je zeggen. Maar dat geldt niet voor Elon Musk.
Deze week kwam daar een nieuwe uitdaging bij: Twitter veranderen. Het bestuur van het onlineplatform is akkoord met Musks overnamevoorstel van 44 miljard dollar. De komst van de visionaire maar controversiële zakenman zorgt nu al voor onrust onder Twitter-medewerkers.
Opgevoed door boeken
Musk groeit op in Zuid-Afrika. De eerste acht jaar van zijn leven ziet hij zijn ouders weinig. “Ik ben opgevoed door boeken”, zegt hij in 2017 tegen magazine Rolling Stone. Op z’n tiende gaat hij bij zijn vader wonen. Achteraf een slecht plan, zegt hij zelf: “Hij was zo’n slecht mens, je hebt geen idee.”
Op school wordt hij jarenlang gepest, als jongste en kleinste in de klas. Pas na een groeispurt, rond zijn zestiende, kan Musk zich verdedigen. Op z’n zeventiende verruilt hij Zuid-Afrika voor Canada, waar zijn moeder vandaan komt. Daarna gaat hij studeren in de Verenigde Staten en richtte met zijn broer een softwarebedrijf op.
NOS op 3 neemt je in deze video mee in de wereld van Elon Musk, zijn futuristische ideeën én zijn macht: