Verschillende gebruikers van YouTube melden op het Reddit-forum dat zij tien advertenties moeten bekijken voordat een video start. Het is niet mogelijk om de advertenties door te klikken.

Niet alle YouTube-gebruikers zien meer advertenties dan voorheen. Het lijkt daardoor te gaan om een test onder een kleinere groep gebruikers van YouTube.

Rachid Finge, woordvoerder bij Google Nederland, laat aan NU.nl weten op de hoogte te zijn van de berichtgeving. Finge heeft nog geen informatie of er tests plaatsvinden bij YouTube met het vertonen van meer advertenties.

YouTube toont bij veel video’s één of meer advertenties voordat de video start. Het komt ook voor dat langere video’s worden onderbroken door een reclameblok. Bij de meeste YouTube-gebruikers bestaat een reclameblok uit twee of drie advertenties.

Korte advertenties kunnen meestal niet doorgespoeld worden. Langere advertenties kunnen in veel gevallen na vijf seconden doorgeklikt worden.

YouTube-gebruikers melden op Reddit dat de advertentieblokken met tien korte advertenties niet doorgespoeld kunnen worden. Voordat de video start, moet het hele reclameblok bekeken worden.

Het lijkt erop dat YouTube de prikkel om te gaan betalen voor een YouTube Premium of YouTube Premium Lite abonnement groter wil maken. Voor gebruikers met een YouTube Premium-abonnement is YouTube reclamevrij.

Source