Nintendo is volgens bronnen van The Wall Street Journal van plan om deze zomer twee nieuwe versies van de Switch uit te brengen.

Ingewijden melden dat een van de nieuwe Switch-modellen krachtigere hardware krijgt. Specificaties zijn niet bekend, maar de spelcomputer zou niet zo krachtig worden als de Xbox One X of PlayStation 4 Pro.

Het andere model zou een goedkoper model zijn, gericht op spelers die niet de beste prestaties verlangen. Deze versie zou door Nintendo worden gezien als de opvolger van de Nintendo 3DS-handheld, waarvan het eerste model in 2011 werd uitgebracht.

Het goedkopere model zou lager geprijsd zijn dan de standaardversie, die 319 euro kost, met beperktere mogelijkheden. Zo zouden de controllers geen trilfunctie hebben.

De nieuwe Switch-versies worden naar verluidt in juni aangekondigd op gamebeurs E3. Een aantal maanden daarna moeten ze op de markt komen. Prijzen zijn niet bekend. Nintendo heeft niet op het gerucht gereageerd.

De Nintendo Switch verscheen in maart van 2017. Het apparaat is te gebruiken als handheld en aan de televisie te koppelen. De console is volgens de meest recente cijfers uit januari in totaal ruim 32 miljoen keer verkocht.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/games/5808039/nintendo-brengt-dit-jaar-twee-nieuwe-versies-van-switch-console-uit.html