Vermeende gelekte foto’s zouden een Classic Mini-versie van de Nintendo 64 laten zien. Nintendo bracht eerder al miniversies van de NES en SNES uit.

De gelekte beelden werden online gezet door Twitter-gebruiker Nacho & Pistacho, die stelt dat de foto’s door een bron binnen Nintendo zijn gemaakt.

Op de drie foto’s is een kleine versie van de Nintendo 64 te zien. Het apparaat heeft net als de SNES Classic Mini een verwijderbare plastic voorkant, waar dezelfde controllerpoorten achter zitten die ook door de NES en SNES Classic Mini worden gebruikt.

Nintendo bracht in 2016 een kleine versie van de NES uit, voorzien van 30 klassieke games en twee controllers. Die controllers gebruiken niet de klassieke aansluitingen, maar modernere connectoren die onder meer kleiner zijn dan de klassieke aansluitingen.

In 2017 verscheen de SNES Classic Mini, die ook wordt geleverd met replica’s van de oorspronkelijke controllers, voorzien van dezelfde moderne connector als de NES. Volgens geruchten werkt Nintendo nu aan een Classic Mini-versie van de spelcomputer die na de originele SNES verscheen, de Nintendo 64.

Ook Sony komt met miniversie van PlayStation

Eerder hintte Nintendo-topman Reggie Fils-Aimé al naar de komst van een Nintendo 64 Classic Mini. “We weten er van, blijf het in de gaten houden”, zei Fils-Aimé in juli op de vraag of het bedrijf werkt aan een Nintendo 64 Classic Mini.

De gelekte foto’s laten ook de onderkant van het apparaat zien. Daarop is onder meer het modelnummer CLV-401 te zien. De SNES Classic Mini heeft het modelnummer CLV-301.

Onlangs kondigde Sony een miniversie van de originele PlayStation aan. De PlayStation Classic verschijnt op 3 december met twintig games. De eerste PlayStation en de Nintendo 64 verschenen allebei midden jaren ’90.

https://www.nu.nl/games/5514695/nintendo-64-classic-mini-zien-gelekte-fotos.html