De nieuwe Switch-game Super Smash Bros. Ultimate zou online zijn uitgelekt, terwijl Nintendo het spel pas over twee weken uitbrengt. 

Dat schrijft Motherboard op basis van vier ingewijden. De lekkers stuurden Motherboard twee specifieke video’s van de gelekte versie om de echtheid te bevestigen.

Illegale verspreiders hebben de afgelopen dagen verschillende versies van de game gedeeld. Dat zijn niet altijd betrouwbare kopieën, want tenminste een van die varianten heeft Switch-consoles onbruikbaar gemaakt.

Een van de verspreiders noemt het “bizar” dat een game zoals Super Smash Bros. Ultimate twee weken voor de verschijningsdatum is gelekt. De game verschijnt op 7 december. Doorgaans zouden kopieën van Switch-games een of twee dagen voordat ze in de verkoop gaan lekken via het illegale circuit.

Dat gebeurt meestal doordat een code voor recensenten uitlekt of doordat fysieke exemplaren op straat belanden. Het lek van Super Smash Bros. Ultimate zou afkomstig zijn van een fysieke game uit Mexico.

Filmpjes gelekte versies verschenen afgelopen

Op websites als YouTube en Twitch verschenen het afgelopen weekend al meerdere video’s van mensen die Super Smash Bros. Ultimate speelden. Die filmpjes werden snel offline gehaald.

Nintendo heeft niet gereageerd op het bericht van Motherboard. Recent trad het bedrijf nog hard op tegen websites die illegale kopieën van klassieke Nintendo-games verspreidden. Een rechtbank legde het echtpaar achter de websites een boete van 12 miljoen dollar op.

https://www.nu.nl/tech/5595293/nieuwe-super-smash-bros-game-lekt-weken-officiele-uitgave-uit.html