Apple heeft dinsdag een nieuwe versie van zijn MacBook Air aangekondigd. De laptop wordt voor het eerst voorzien van een retinascherm met hogere resolutie.

Het is voor het eerst sinds 2010 dat de Air een beter scherm krijgt. De schermranden zijn niet meer gemaakt van aluminium, maar van glas. Die randen zijn bovendien dunner, waardoor het apparaat 17 procent kleiner is geworden. 

De behuizing is nog altijd gemaakt van aluminium, dat afloopt tot een dunne punt. Voor het eerst wordt de MacBook Air volledig gemaakt van gerecycled aluminium, waardoor de impact op het milieu wordt beperkt. Apple sprak van ‘de groenste Mac ooit’.

Net als de andere MacBooks van Apple, kan de Air nu worden ontgrendeld met de Touch ID-vingerafdrukscanner. De laptop is voorzien van het nieuwe ‘butterfly’-toetsenbord van Apple en een grotere touchpad. Op zijn dikste punt is de laptop slechts 15,6 millimeter dik. Hij weegt 1,25 kilogram.

Aan de zijkant zitten twee usb-c-poorten om accessoires aan te sluiten en de laptop op te laden. Apple belooft dat de accuduur vergelijkbaar is met de vorige generatie van de MacBook Air. 

Het apparaat verschijnt in zilver, goud en grijs. Het instapmodel heeft een Core i5-processor, 128 GB SSD-opslagruimte en 8 GB werkgeheugen. In de VS kost die uitvoering 1.199 dollar (1.054 euro). De MacBook Air zal ook verkrijgbaar zijn met betere processoren en maximaal 16 GB werkgeheugen.

https://www.nu.nl/gadgets/5542994/nieuwe-macbook-air-krijgt-retinascherm-met-dunnere-randen.html