De iPhone die eind dit jaar door Apple wordt uitgebracht, kan andere accessoires van het bedrijf opladen, schrijft de Japanse website Macotakara op basis van ingewijden.

Uit het gerucht blijkt dat de iPhone 11 ondersteuning zou krijgen voor Wireless PowerShare, een functie die door het bedrijf Integrated Technology is ontwikkeld.

Daarmee kunnen andere apparaten draadloos opgeladen worden door ze tegen de achterkant van de telefoon te houden. Op die manier zou de accu van het nieuwe doosje van de AirPods opgeladen worden. Ook de Apple Watch is mogelijk te laden via de techniek.

De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo hintte in februari eveneens al op een functie in de nieuwe iPhone waarmee andere apparaten opgeladen kunnen worden.

Samsung maakt in de Galaxy S10 eveneens gebruik van Wireless PowerShare en ook Huawei gebruikt de techniek in smartphones. Met de Galaxy S10 zijn de draadloze oordoppen van Samsung op te laden.

Volgens het gerucht van Macotakara zal de iPhone 11 geleverd worden met een nieuwe laadkabel. Daarmee zou snelladen via 18 watt mogelijk zijn.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/mobiel/5806293/nieuwe-iphone-kan-airpods-en-apple-watch-draadloos-opladen.html