Facebook heeft dinsdag een nieuwe functie uitgebracht voor het gameplatform Facebook Gaming. Met de functie Tournaments kunnen gamers wereldwijd e-sports-toernooien houden met hun vrienden.

De functie was al een tijdje in de maak, maar Facebook besloot om de functie vroegtijdig uit te brengen om mensen die geïsoleerd zijn door het coronavirus bij elkaar te brengen, zei hoofdingenieur Mina Abouseif in een interview met GamesBeat. “Onze missie voor Facebook Gaming is om de gaming-community van de wereld op te bouwen en georganiseerde gameplay is altijd een groot deel van gamen geweest”, aldus Abouseif.

Met Tournaments kunnen gebruikers virtuele toernooien organiseren op verschillende moeilijkheidsgraden. Het maken van een toernooi is vergelijkbaar met het maken van een ander Facebook-evenement. Je kunt een tijd, datum en de duur instellen van de wedstrijd en daar vrienden voor uitnodigen.

Ook streamers op het platform kunnen toernooien houden voor hun fans en deze direct uitzenden. Ze kunnen tegelijkertijd gebruik maken van fondsenwervingstools van Facebook om geld in te zamelen en te doneren aan hulporganisaties.

Tournaments is nu wereldwijd beschikbaar, al zegt Facebook dat de nieuwe functie nog steeds in een vroeg stadium is en er nog aan wordt gewerkt.

Source