Netflix kreeg er afgelopen kwartaal 2,2 miljoen nieuwe abonnees bij. Dat zijn er fors minder dan de ruim 25 miljoen abonnees, die de streamingsdienst er in de eerste helft van dit jaar bij kreeg. Volgens Netflix was de dalende groei al verwacht en te wijten aan het succes in de eerste zes maanden van 2020.

Netflix maakte dinsdagavond de cijfers van het derde kwartaal bekend in een bericht aan de aandeelhouders. Op voorhand rekende het Amerikaanse bedrijf op 2,5 miljoen nieuwe klanten in het derde kwartaal, maar dat werden er dus een stuk minder.

Wel was volgens Netflix al te verwachten dat het aantal nieuwe abonnees ver achter zou gaan blijven op de 10 miljoen abonnees, die het bedrijf in het tweede kwartaal kon bijschrijven en het recordaantal van 15 miljoen abonnees, die het er in het eerste kwartaal bijkreeg. Die recordstijging was met name te danken aan de coronamaatregelen, waardoor veel mensen thuis moesten blijven.

Veel mensen die in het tweede gedeelte van dit jaar van plan zouden zijn geweest een abonnement te nemen, hebben dit door de coronacrisis al eerder gedaan, aldus Netflix.

Netflix verwacht voor het vierde kwartaal weer iets meer abonnees aan te gaan trekken. De streamingsdienst mikt dan op 6 miljoen nieuwe betalende klanten. In totaal hebben ruim 195 miljoen mensen wereldwijd nu een abonnement op Netflix.

Source