Elke keer weer die automatisch afspelende previews van series tijdens het browsen op Netflix. Wie dat irritant vindt kan het vanaf nu uitzetten, de streamingdienst heeft donderdag bekendgemaakt nieuwe opties te hebben toegevoegd aan de accountinstellingen.

Netflix gebruikt twee manieren van autoplay. Als gebruikers op Netflix een aflevering van een serie kijken, begint meteen daarna automatisch de volgende aflevering. Ook worden in het menu van Netflix previews van films en series automatisch afgespeeld. Deze twee manieren van autoplay kunnen gebruikers nu los van elkaar aan- en uitzetten.

Netflix heeft de opties toegevoegd na feedback van gebruikers. “Sommige mensen vinden de functie handig, anderen niet. We hebben jullie feedback luid en duidelijk gehoord – abonnees kunnen nu zelf instellen of ze autoplay-previews wel of niet willen zien op Netflix”, schrijft de streamingdienst op Twitter.

De opties kunnen alleen via de desktopversie van Netflix geselecteerd worden, maar werken vervolgens op alle apparaten waarop de gebruiker naar Netflix kijkt.

Zo zet je autoplay uit

  • Log in bij Netflix vanuit een webbrowser.
  • Selecteer ‘Profielen beheren’ in het menu.
  • Selecteer het profiel dat je wilt bijwerken.
  • Vink de optie ‘De volgende aflevering van een serie automatisch afspelen op alle apparaten’ uit.
  • Vink de optie ‘Previews automatisch afspelen tijdens het browsen op alle apparaten’ uit.

Source