De verhuurder van het Twitter-hoofdkantoor in San Francisco heeft het socialemediabedrijf voor de rechter gesleept. De eigenaar van het kantoor zegt nog 6,8 miljoen dollar (6,3 miljoen euro) aan achterstallige huur tegoed te hebben.

Het vastgoedbedrijf Sri Nine Market Square eist daarnaast dat het techbedrijf het onderpand verhoogt van 3,6 miljoen naar 10 miljoen dollar.

Vanwege de achterstallige huur heeft de verhuurder al een groot deel van de borg ingenomen. Twitter heeft volgens de kantooreigenaar nog geen huur betaald voor de maanden december en januari.

Musk begon kort na het inlijven van Twitter met drastische kostenbesparingen. Daarbij is onder andere de helft van al het personeel ontslagen.

Ook stopte hij met huur betalen voor andere kantoren dan de vestiging in San Francisco. Twitter werd daarom al uit een pand in Seattle gezet. Verder weigerde de miljardair een rekening voor een gecharterd vliegtuig te betalen.

De topman van Tesla leende voor de aankoop van Twitter ook 12,5 miljard dollar. Het eerste deel van de lening moet binnenkort afgelost worden.

Source