Het is tijdelijk niet meer mogelijk om een proefabonnement te nemen op Windows 365, een zakelijke dienst waarmee de computerbesturingssystemen Windows 10 en 11 in de cloud kunnen draaien, vanaf servers van Microsoft. De techgigant spreekt van een hoge vraag.

“Vanwege de grote vraag is de capaciteit voor Windows 365-proefabonnementen bereikt. Registreer je om een melding te ontvangen wanneer proefabonnementen worden hervat”, schrijft Microsoft. Wel kunnen gebruikers de zakelijke dienst nog direct aanschaffen.

Volgens ZDNet zouden zo veel bedrijven een proefabonnement hebben afgesloten, dat Microsoft niet voldoende servers meer beschikbaar heeft om de aanmeldingen te ondersteunen.

Windows 365 wordt door Microsoft omschreven als een cloud-pc, waarmee je apps en documenten op elk apparaat kunt streamen. Dat moet bijvoorbeeld uitkomst bieden voor werknemers die vanaf hun thuiscomputer willen inloggen op een computer die op kantoor staat. Inloggen op Windows 365 kan ook op telefoons, tablets en andere apparaten.

Bedrijven die van Windows 365 gebruik willen blijven maken na de proefperiode, moeten een abonnement afsluiten. Zij kunnen kiezen uit verschillende versies.

Source