Microsoft zou plannen hebben om wederom een tak van het Finse Nokia te kopen. Dat beweert marktonderzoeker CCS Insight op basis van niet nader genoemde bronnen, meldt Forbes maandag.

Het zou de tweede keer zijn dat Microsoft de portemonnee trekt voor Nokia. In 2013 kocht de techreus de telefoondivisie van het Finse bedrijf.

Ditmaal zou Microsoft interesse hebben in de netwerktak van Nokia. Deze maakt apparatuur die onder meer in telecommasten van providers wordt gebruikt.

Met een overname zou Microsoft de eerste Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur worden. Momenteel worden de onderdelen voornamelijk gemaakt in Europa en Azië.

Naast Microsoft zou ook Intel interesse hebben in de Nokia-tak. Daarmee staat het bedrijf tegenover de Windows-maker, waarmee Intel op de computermarkt juist vaak samenwerkt.

Eerste overname was een mislukking

De overname van Nokia’s telefoontak in 2013 liep niet goed af voor Microsoft. Twee jaar lang probeerden de bedrijven samen telefoons te maken, waarna in 2015 een streep door de divisie werd getrokken. Er werd 7,6 miljard dollar afgeschreven en duizenden banen verdwenen.

Inmiddels worden er weer Nokia-telefoons gemaakt, maar dat wordt gedaan door het Chinese HMD Global. De fabrikant heeft een licentie afgesloten om het Nokia-merk te mogen gebruiken.

Source