Microsoft heeft dinsdag in een blogpost verschillende nieuwe functies voor Microsoft Teams aangekondigd, die binnenkort met een update worden toegevoegd aan het het samenwerkingsplatform. De update is voor een groot deel gericht op het videobellen en zorgt er onder andere voor dat deelnemers als groep in een virtuele ruimte geprojecteerd kunnen worden.

Microsoft wil met de ‘together mode’ gebruikers het gevoel geven dat ze dichter bij elkaar zijn. In deze modus kunnen deelnemers geprojecteerd worden in bijvoorbeeld een vergader- of collegezaal. Hierdoor lijkt het alsof iedereen in dezelfde ruimte is, tenminste het gedeelte van het lichaam wat op de webcam van de gebruikers te zien is.

De functie is een uitbreiding op de speciale achtergronden die je al kon instellen tijdens het videobellen met Microsoft Teams. Wanneer je een achtergrond instelt, wordt in plaats van je woonkamer een andere achtergrond getoond tijdens het videobellen.

Daarnaast wil Microsoft het ook makkelijker maken om met grote groepen te vergaderen. In de nieuwe update zal een functie komen waarmee de leider van een groepsgeprek andere leden in groepen kan opdelen. Groepen kunnen dan onderling overleggen en de leider van de vergadering kan dan bij de verschillende groepjes inspringen om mededelingen te doen of vragen te stellen.

Deze ‘breakout rooms’ kunnen handig zijn tijdens brainstromsessies of tijdens trainingen waarbij tijdens een presentatie moet worden overlegd of een opdracht moet worden gemaakt.

De breakout rooms komen in oktober naar Microsoft Teams. De together mode volgt later dit jaar.

Source