Microsoft gaat gebruikers van de browser Internet Explorer vanaf volgende maand automatisch doorsturen naar Microsoft Edge als ze bepaalde sites willen bezoeken. Dat schrijft Bleeping Computer.

Gebruikers van Internet Explorer worden automatisch naar Microsofts nieuwere webbrowser Edge geleid, als zij een website proberen te bezoeken die door Microsoft als niet-werkend is gelabeld. Op de lijst staan ruim 1.100 populaire sites, waaronder die van Twitter, Facebook, Instagram, Google Drive en Microsoft Teams.

Als mensen een van die websites proberen te bezoeken, wordt de pagina vanzelf in Microsoft Edge geopend. Er komt dan een melding in beeld waarin staat dat de website niet werkt met Internet Explorer.

In de melding wordt mensen aangeraden om over te stappen naar de nieuwere browser. Als ze dat doen worden onder meer favoriete pagina’s, opgeslagen wachtwoorden en de browsegeschiedenis overgezet.

Internet Explorer wordt de komende tijd steeds verder uitgekleed. Eind 2021 stopt het bedrijf met ondersteuning voor Internet Explorer voor Microsoft 365-apps.

Source