Er zijn in 2018 flink meer smartwatches, slimme armbanden en hoofdtelefoons verkocht. Deze markt groeide met 31% in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Uit een rapport van marktonderzoeker International Data Corporation (IDC) blijkt dat er vorig jaar 172,2 miljoen wearables verscheept zijn over de hele wereld. Hieronder vallen smartwatches, slimme armbanden zoals de Fitbit en slimme hoofdtelefoons die zelf een assistent kunnen oproepen.

Apple is nog steeds marktleider als het gaat om wearables. Het bedrijf verkocht vorig jaar 46,2 miljoen wearables, waarvan het merendeel bestaat uit Apple Watches. Xiaomi staat op de tweede plaats met 23,3 miljoen verkochte wearables.

Huawei is de snelste groeier, het bedrijf verkocht in 2018 11,3 miljoen wearables. Dit komt door de introductie van hun nieuwe smartwatch Watch GT en hun oortjes FreeBuds 2 Pro. Huawei verkocht 248.5% meer wearables in 2018 ten opzichte van het jaar ervoor.

De smartphone-markt stagneert langzaam

IDC meldt in haar rapport dat de smartphone-markt juist stagneert. Eerder dit jaar bleek al dat 2018 een minder goed jaar was voor smartphone-verkopen. Het onderzoeksbureau verwacht dat dit voorlopig nog wel zo zal blijven en dat de marktgroei verder zal afnemen de komende jaren.

Dit heeft volgens het bedrijf te maken met langere levenscyclus van smartphones en het feit dat 5G op komst is. Zodra het 5G-netwerk wereldwijd wordt uitgerold, wordt er weer groei verwacht. IDC verwacht dat de smartphone-markt in 2023 weer in de lift zal zitten.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/gadgets/5777259/meer-smartwatches-en-slimme-armbanden-verkocht-in-2018.html