Het aantal klanten dat slachtoffer van een datalek bij T-Mobile is geworden, is groter dan aanvankelijk gedacht. De telecomprovider meldt vrijdag in een update dat de gegevens van nog eens 5,3 miljoen Amerikanen zijn buitgemaakt.

Eerder meldde T-Mobile al dat de gegevens van 7,8 miljoen klanten zijn gestolen. Ook hebben de cybercriminelen nog eens 40 miljoen gegevens van onder anderen voormalige klanten van het telecombedrijf buitgemaakt. Sindsdien heeft de provider ontdekt dat nog eens 667.000 voormalige en potentiële klanten in de VS slachtoffer zijn geworden van het datalek.

De gestolen klantgegevens bevatten onder meer voor- en achternamen, geboortedata en persoonsnummers. Er zijn geen aanwijzingen dat er financiële gegevens zijn gelekt, zegt T-Mobile.

Het telecombedrijf werd eind vorige week op de hoogte gebracht van de diefstal. Iemand op een hackersforum beweerde dat er persoonsgegevens waren gelekt van de server van T-Mobile en bood deze te koop aan. Toen het bedrijf de claim onderzocht, stuitte T-mobile op het datalek.

Source